Nyheter


Klubbens nye medlem, ukrainske Dmitry Ivanov, gjorde rent bord i klubbmesterskapet i hurtigsjakk 3. og 10. mai!  Nærmest fulgte Vebjørn Maanum Leonhardsen, halvannet poeng bak som beste klasse 1-spiller, mens Jonas Røiseland ble beste spiller i 2. klasse.

Duoen Einar Hamre og Hans Richard Thjømøe distanserte resten av feltet i årets klubbmesterskap, der Hamre gikk seirende ut i tredje rundes innbyrdes oppgjør.  Hamre tok dermed sin første klubbmestertittel i sin lange turneringskarriere, som en av klubbens mest trofaste spillere.  En velfortjent klubbmestertittel!  Hans Richard Thjømøe imponerte også med en svært solid andreplass!

Truls Skauge Klausen ble klassevinner i 1. klasse, mens Idar Sørensen ble best i 2. klasse.

Klubbmesterskapet i hurtigsjakk spilles tirsdagene 3. og 10. mai, over syv runder (3 runder 3/5 og 4 runder 10/5).  Det spilles i en gruppe, med klassevis premiering, og betenkningstid 20 minutter/parti + 10 sek. tillegg/trekk.  Gjør gjerne påmeldingen online her!

På klubbens utsatte spillekvelder denne våren er det lagt opp til ti runder Lyn-konrad, over fire kvelder (se terminlisten).  Den første tirsdag 8. februar.

På årsmøtet tirsdag 1. februar ble Hanna Mantila gjenvalgt som leder i Drammens Schakklub.  Det ble forøvrig kun en endring i styret, som får denne nye sammensetningen; nestleder John Christian Hanssen (gj.v.), kasserer Tom Roar Pedersen (gj.v.), sekretær Ragnar Edvardsen (ny) og styremedlem Odd Gunnstein Berg (gj.v.).

Det ble orientert om ungdomsavdelingens viktige rekrutteringsarbeid, som har vært litt krevende den siste tiden med dårlig oppslutning.  Det forsøkes så godt som mulig å ivareta de unge medlemmenes tilbud best mulig, men det har vist seg vanskelig å nå frem til en større bredde av nye barn og unge.

Videre ble det orientert om lagsjakken, der klubben for tiden bare stiller med et lag, Drammen Tigers, i Østlandsseriens 1. divisjon.  Klubbens sterkeste spillere utgjør i hovedsak laget, og en diskusjon rundt lagsjakken kan tyde på at interessen for et 2. lag nå er tilstede igjen.

Klubben har tatt på seg å arrangere individuelt kretsmesterskap (KM) det første halvåret, blant annet for at eventuelle kandidater kan kvalifisere seg til spill i mesterklassen i sommerens NM på Kongsvinger.  Det håpes at KM kan friste både bredden og sterke spillere, slik at oppslutningen om et slikt mesterskap igjen kan bli god!

Drammens Schakklub avholder årsmøte tirsdag 1. februar i klubbens spillelokale, Lassebakken Grendehus klokken 19.00.  Her har medlemmene muligheter til å diskutere klubbens fremtid best!  Forslag til årsmøtet må innleveres skriftlig til styret innen mandag 31. januar.

Dagsorden:

  1. Godkjennelse av innkalling og dagsorden
  2. Valg av dirigent
  3. Styrets årsberetning
  4. Regnskap
  5. Kontingenter og budsjettforslag
  6. DSU
  7. Lagsjakk
  8. Turneringsarrangementer
  9. Innkommende forslag
  10. Valg

Drammens Schakklubs Ungdom starter nybegynnerkurs for skoleelever i 3.-7. klasse, over seks uker, fra tirsdag 25. januar i Lassebakken Grendehus, Lassebakken 2, i samarbeid med Sjakkformidleren.  Interesserte kan melde seg på online her, med ytterligere informasjon under denne linken.  Merk at det fortsatt er mulig å benytte seg av «Fritidskortet» fra Drammen kommune gjennom «Friskus»-ordningen.

Nå er det klart for årets klubbmesterskap, som i utgangspunktet spilles i en gruppe, med start tirsdag 18. januar!  Merk at klubbmesterskapet altså starter førstkommende tirsdag, siden TurneringsService-siden av tekniske grunner har en annen dato i headingen på «Velkomst-siden» i TS!  Påmeldinger kan gjøres online her!  Det håpes på god oppslutning, og igjen ønskes flere av klubbens sterkeste spillere spesielt velkommen, slik at det kan være mulig med en mesterklasse!  Under «Kommende arrangement» finnes det andre aktuelle begivenheter i Drammen utover våren, se også klubbens terminliste.

Neste side »

.