Nyheter


På kvelder med utsatte partier/åpne kvelder er det tilbud om hurtigsjakk i klubben, som Konrad-turnering over fire kvelder, med start i kveld (21/9).  Se høstens program her for detaljer om Konrad-turneringene, og journalfør også terminlisten.

Hans Richard Thjømøe deltok nylig i Europamesterskapet for seniorlag i Praha (30. august til 7. september), og var klubbens representant på det norske laget Golden Oldies, som endte midt på tabellen blant 21 lag i klasse 65 år+, med 9 lagpoeng og 12. plass.  Thjømøe scoret 50 prosent på sine syv partier.  Vidar Taksrud, fra «Konnerud/Tempo», deltok også på laget.

Fra og med torsdag 16. september og annenhver torsdag inviterer Sjakkformidleren til torsdagssjakk fem ganger i klubbens spillelokale i høst.  Fem tematurneringer inndelt i grupper på 4 spillere (forbehold om grupper på 6 spillere), spiller mot hverandre i kveldsturneringene som teller i en barometerturnering sammenlagt. Her kan du melde deg på online til den første turneringen, der temaet er Kongegambit, og finne mer informasjon om opplegget her og de ulike temaene fremover. Informasjon om temaene ligger på TurneringsService for hver av de aktuelle torsdagene, se også under linken «Kommende arrangement».

På årsmøtet tirsdag 31. august ble Hanna Mantila valgt som ny leder i Drammens Schakklub.  Hun har de siste årene vært klubbens sekretær, etter at hun kom inn i klubben for 5-6 år siden. Avtroppende leder Truls Skauge Klausen overtar sekretærjobben, og med den «rokaden» ble resten av styret gjenvalgt; nestleder John Christian Hanssen, kasserer Tom Roar Pedersen, og styremedlem Odd Gunnstein Berg.  Styret ønskes lykke til med sine oppgaver for klubben!

For øvrig var det beskjeden oppslutning om årsmøtet, som det selvsagt hadde vært gledelig med større interesse fra medlemmene om, den ene gangen i året vi har muligheter for å diskutere klubbens ve og vel best!

Ny leder i Drammens Schakklub, Hanna Mantila.

Online-påmeldingen til høstturneringen ser nå ut til å være i orden, etter en oppdatering av TurneringsService!!

Det viser seg å være en del problemer med online-påmeldinger til høstturneringen i TurneringsService (TS)!  Det jobbes med å finne ut av problemet, men inntil videre oppfordres de som har tenkt å være med å melde seg på med e-post til John Christian Hanssen eller Hanna Mantila!  Det ser ut som det er flere arrangører som har tilsvarende problemer i TS.

Endelig kan det snart spilles turneringssjakk i klubben igjen! Drammens Schakklub innleder høstsesongen med klubbens årsmøte tirsdag 31. august klokken 19.00 i klubbens spillelokale, Lassebakken Grendehus, Lassebakken 2. Årsmøtet skulle vært avviklet i februar, men måtte utsettes på grunn av koronarestriksjonene. Forøvrig har styret lagt opp til en aktiv høst, med start av klubbens høstturnering 7. september, som det blir anledning til å melde seg på til under årsmøtet 31. august, eller online. Se forøvrig DSKs program høsten 2021.

Forslag til årsmøtet sendes til styret, eller sekretær Hanna Mantila, innen søndag 22. august. Noen forslag fra styret er allerede sendt medlemmene med innkallingen.

Dagsorden i følge klubbens lover:

 1. Godkjenning av innkalling og dagsorden

 2. Valg av dirigent

 3. Styrets årsberetning

 4. Regnskap

 5. Kontingenter og budsjettforslag

 6. Drammens Schakklubs Ungdom

 7. Lagsjakk

 8. Turneringsarrangementer

 9. Innkomne forslag

10.Valg

Det var med stor sorg vi tirsdag denne uken mottok budskapet om vårt kjære klubbmedlem, Bjørn Schjelderup Egede-Nissens altfor tidlige bortgang.  Han døde torsdag 1. juli, etter komplikasjoner i forbindelse med en alvorlig sykdom, som nok var ukjent for mange av hans sjakkvenner.  Bjørn ble 64 år, og ble bisatt fra Strømsø kirke i en fin og rørende seremoni fredag 9. juli, med taler fra Bjørns yngre bror, Henning, og sin leder i Jernbanedirektoratet, Benedicte Bruun-Lie.

De fleste av oss i sjakkmiljøet kjente ham først og fremst som Bjørn Egede-Nissen, men de siste årene utvidet han navnet med Schjelderup.  Bjørn Egede-Nissen kom inn i Drammens Schakklub som et friskt pust i 1988, da han flyttet til Drammen.  Og han kom raskt med i klubbens styre, først som sekretær i 1990, og deretter som formann/leder fra 1995.  Han var Teknisk sjef under landsturneringen i 1994, som klubben arrangerte i Drammenshallen.  Ledervervet i klubben hadde han i ti sammenhengende år, for deretter ta en ny periode som sekretær!  Bjørn var en solid ressurs i organiseringen av klubben de årene han satt i styret. Sportslig var han alltid en fryktet motstander, og han ble klubbmester fire ganger (1990, 1994, 1998 og 2002).  Han vant også høstturneringen fire ganger (2004, 2007, 2011 og 2014).  I tillegg var han alltid villig til å stille opp for klubben i lagsjakken.  Det er også verdt å nevne at han har blitt jernbanemester i sjakk hele 15 ganger!  Jernbanemesterskapet har som regel hatt en høy status.

Bjørn Egede-Nissen var også et friluftsmenneske, med ulike turer fjernt og nær.  I 1999 var han for eksempel på en ekspedisjon til Himalaya i Nepal.  Han var også engasjert i Drammen og Omegn Turistforening.

Yrkesmessig hadde han en fremtredende rolle Jernbanedirektoratet/jernbaneverket de siste 27 årene, etter at han først jobbet i Lier kommune fra han kom til Drammen i 1988.  Egede-Nissen var opprinnelig fra Oppsal i Oslo.

Vi lyser fred over Bjørn Schjelderup Egede-Nissens minne, og henviser også til minnesiden hos Jølstad.

Neste side »

.