Til tross for litt treg påmelding til klubbmesterskapet, på forhånd, ble det til slutt god deltagelse. Med 8 deltagere i mesterklassen, 14 i klasse 1 og 13 i klasse 2, endte vi opp med 35 deltagere. Dette er tilbake til samme deltagerantall som i 2012, og bare 2 svakere enn i rekordåret 2011. Med to 11 åringer, en 14 åring og to 16 åringer, i klasse 2, samt en 18 åring i klasse 1, hjelper det litt på gjennomsnittsalderen også.

Runden fikk et relativt fredelig utfall i mesterklassen. Kun Bjørn Egede-Nissen klarte å avgjøre sitt parti mot Jan Stokke. Partiene mellom Ragnar Edvardsen og Juan Carlos Rueda-Kjeldsen, Ulf Vidar Henriksen og Geir Ivar Henriksen og til slutt partiet mellom Einar Hamre og Tor Kristiansen, endte alle remis. Minst grunn til å være fornøyd med det, har nok Juan Carlos. Etter å ha spilt et trekk, som forsert vinner kvalitet, tilbød han remis siden han ikke hadde sett kombinasjonsmuligheten. Ragnar som derimot så det, takket høflig ja til tilbudet og berget et halvpoeng.

I klasse 1 innledet, mot normalt, alle ratingfavorittene med seier:

Njaal Roholdt – Jan Magnus Olaisen 0 – 1
Runar EmgÃ¥rd – Terje Næss 1 – 0
Anders Sørjordet – Otto Brokke 1 – 0
Andre Tsolis – Tore Bonsaksen 0 – 1
Gunnar Sama – Emal Dawar 0 – 1
Øystein Edvardsen – John Christian Hanssen 1 – 0
Truls Skauge Klausen – Kazim Yilmaz 1 – 0

I klasse 2 var det flere nye bekjentskaper, unge som eldre. Her er det vanskelig å si noe særlig om styrkeforholdet, før det er spilt noen runder, men flere av de ferske viste prov på god sjakkforståelse og alle skal ha gode muligheter til å plukke poeng i løpet av turneringen.

Kjetil Hefte – Øivind Andersson 0 – 1
Terje Jørgensen – Helge Lavergren 0 – 1
Per Vetterstad – Robert Christensen 1 – 0
Jostein Tvedten – Einar Tofteng Tømmerhol 0 – 1
Halldor Stefansson – Karl Ivar Lavergren 1 – 0
Martin Lyng̴s РH̴vard Aarvik-Hansen 1 Р0