Det ble mange spennende partier i klubbmesterskapets 2. runde.

DSC_4739I mesterklassen ble partiet mellom Geir Ivar Henriksen og Einar Hamre avgjort allerede etter 17 trekk. Da ble Geir Ivar for grådig, og forsynte seg med en kvalitet, noe som kostet partiet på tross av at han sto klart bedre på forhånd. Ragnar Edvardsen spilte svært aktivt mot Jan Stokke, og fikk i gang en bondestorm på kongefløyen. Midt i komplikasjonene fikk Jan dårlig tid, og klarte ikke å utnytte at Ragnar ga muligheter til motspill. Når Ragnar først brøt gjennom, var partiet raskt avgjort.

De to andre partiene i klassen endte remis, men ikke uten kamp. I partiet mellom Juan Carlos Rueda-Kjeldsen og Tor Kristiansen, startet det som siciliansk men transponerte over i en litt uortodoks fransk, der svart fikk klar fordel. Dessverre for Tor klarte han ikke å forvalte fordelen, og Juan Carlos fikk utlignet. Etter 22 trekk ble de enige om remis, i en relativt lik stilling. Kveldens lengste parti, ble partiet mellom Bjørn Egede-Nissen og Ulf Vidar Henriksen. Bjørn fikk etter hvert en behagelig terrengfordel, og en sterk fribonde i a-linja. Ulf Vidar hadde hele tiden akkurat så mye motspill at det skulle være mulig å holde stillingen sammen. I trekk 50 tillot Ulf Vidar damebytte, og fribonden i a-linja ble et monster som det ikke skulle være mulig å stoppe uten materialtap. Med begrenset tid på klokkene, gikk Bjørn seg litt vill, og ga bort hele a-bonden. Dermed fikk Ulf Vidar satt opp en blokade det ikke nyttet å komme gjennom, og det ebbet ut i remis etter 87 trekk og nærmere 4, 5 timers spill.

Etter 2 runder er Einar, Ragnar og Bjørn i tet med 1,5 poeng.

DSC_4741I klasse 1 ble det også spilt aktiv sjakk, av beste merke. Kveldens raskeste parti kom mellom Emal Dawar og Øystein Edvardsen. Øystein satset på sin sedvanlige hollandsk, mot d4. Emal hadde forberedt seg med Staunton gambit mot hollandsken, og stillingen var svært tveegget da Øystein tok en forgiftet bonde på d4 i trekk 11, og dermed bukket dame.

Det nest korteste partiet, var en merkelig affære mellom Terje Næss og Truls Skauge Klausen. Først rotet Terje bort to bønder i åpningen, før Truls serverte dama for to lette offiserer. Med klar fordel på brettet, men med sterk lyst til å få med seg cupkampen mellom Liverpool og Chelsea, tilbød Terje remis. Som den gentlemannen han er tok selvsagt Truls i mot tilbudet.

Angrepssjakk ble det også i partiet mellom Tore Bonsaksen og Anders Sørjordet. Anders gikk inn i Siciliansk drage, som begge spillere kunne godt. De spilte tjukk teori fram til Tore spilte det posisjonelt tvilsomme Sb5 i trekk 11. Anders fant ikke ut hvordan han skulle utnytte unøyaktigheten, og gjengjeldte unøyaktigheten i trekk 12, med a6. Dermed tillot han Tore å rulle igang bondestormen på kongefløyen. Etterpå spilte Tore klinisk nøyaktig. Trengte gjennom på kongefløyen og vant massivt materiell.

Partiet mellom Otto Brokke og Njaal Roholdt var en Siciliansk Najdorff, der begge spillere vekselvis overspilte egen stilling. Når Njaal i desperasjon ofret løper på a2, uten noen form for kompensasjon, var det  i realiteten over, selv om han sprellet noen få trekk til.

Jan Magnus Olaisen fikk seg en sterk seier mot Runar Emgård, i et skotsk parti, der Runar slo med springer på d4 i trekk 4. Jan Magnus fikk dermed komfortabelt spill, og endte opp med aktive mot passive tårn i et dobbelt tårnsluttspill. Han vant instruktivt en bonde, og byttet av et tårn, skaffet seg en fribonde og ledet den greit i mål.

Kveldens siste parti var mellom Kazim Yilmaz og Gunnar Sama. Det var et jevnt parti, der Kazim vant en bonde i overgangen til sluttspillet, og antagelig kunne ha spilt videre uten tapsfare. Med Gunnars bønder på feil farge i forhold til løperen, ville Kazims springer antagelig blitt for sterk.

I toppen av klassen har Tore, Jan Magnus og Emal full pott.

DSC_4744I klasse 2 kom det avgjørelse i to av de tre partiene som ble spilt.

Øivind Andersson fikk grei fordel ut av åpningen mot Per Vetterstad, men det ble et komplisert midtspill med muligheter begge veier. Til slutt viste Øivind seg som den sterkeste spilleren, og kunne sette matt.

Helge Lavergren spilte mot Halldor Stefansson, som kom godt forberedt med kongeindisk mot d4. Helge spilte feil i trekk 11, og mistet en bonde. Halldor opprettholdt presset, og spilte hardt på vinst. En feil i trekk 20, kunne kostet hele partiet, men Helge overså muligheten  å slå med tårnet på c5. Han slo heller med damen  på samme felt, og forseglet dermed sin egen skjebne.

Det siste partiet, ble en remis mellom Karl Ivar Lavergren og Kjetil Hefte. Etter fransk avbytte i åpningen, spilte Karl Ivar seg til fordel, men bukket egentlig offiser i trekk 20. Dette så imidlertid ikke Kjetil, men han vant en bonde i overgangen til sluttspillet og hadde gode vinstsjanser. Karl Ivar viste at han hadde mer sluttspillerfaring ved å få aktivert kongen akkurat i tide til å berge remisen.

Med litt ujevnt antall spilte partier, er det pr. nå Øivind og Halldor som står med full pott etter to runder.

Partiene fra runden kan spilles gjennom her: http://www.drammensjakk.no/?page_id=1746