For Ã¥ starte med Einar Hamres ord, fra tirsdag: «Det virker ikke som noen vil bli klubbmester i denne klubben!»

Skal en se det fra motsatt side, er det kanskje slik at spillerne i mesterklassen har så jevn spillestyrke at alle på en god dag kan bli klubbmester. Etter tirsdagens nest siste runde er tabellen utrolig jevn. 6 av 8 spillere står med 3 poeng, men tabellen lyver litt. Siden Ragnar Edvardsen og Geir Ivar Henriksen har et utsatt parti seg i mellom, har de en liten matchball til gode. Med remis vil de legge seg et halvt poeng foran klynga, mens en avgjørelse i deres parti, vil føre til at seierherren har et poengs forsprang på 5 spillere.

Det hele startet med et smell, da Juan Carlos Rueda-Kjeldsen fikk inn et taktisk sleggeslag mot Bjørn Egede-Nissen, og vant allerede etter 13 trekk.

Partiet mellom Ulf Vidar Henriksen og Einar Hamre ble en slavisk variant, som utviklet seg til et komplisert parti med motsatte rokader. Begge spillere hadde sine muligheter, men Einar overspilte angrepet sitt med c4 i trekk 19. Derfra og ut hadde Ulf Vidar grei kontroll på variantene, og Einar hadde aldri noen reell mulighet til å bryte gjennom, så lenge Ulf Vidar spilte så presist som han gjorde.

Kveldens siste parti i mesterklassen, mellom Jan Stokke og Tor Kristiansen sto balansert i midtspillet, når undertegnede dro hjem, og hadde ebbet ut i remis.

Kun 3 partier ble spilt i klasse 1, der partiet mellom Andre Tsolis og Kazim Yilmaz ble en relativt blodfattig remis etter noen raske avbytter av nesten alle offiserer. Partiet mellom Tore Bonsaksen og Emal Dawar ble et intenst parti i Abins motgambit, der initiativet vekslet litt gjennom partiet. Til slutt ble det byttet ned til et sluttspill med ulikt fargede løpere, der ingen av spillerne kunne få til noe og remis var det naturlige resultatet.

Det siste partiet i klasse 1 ble spilt mellom Runar Emgård og Njaal Roholdt. Runar valgte kongegambit, og fikk raskt initiativet i partiet. I trekk 20 gikk han sågar glipp av matt i to, men fordelen var likevel så stor at han førte partiet sikkert til seier.

Med mange utsatte partier i klassen, er det Emal Dawar som topper tabellen, foran Truls Skauge Klausen og Jan Magnus Olaisen. Mens Emal er ajour med sine partier, har både Truls og Jan Magnus to utsatte partier hver.

I klasse 2 har Øivind Andersson inntatt tabelltoppen, med 6/6. Deretter følger Halldor Stefansson med 5/6 og undertegnede på 4/6 sammen med Håvard Aarvik-Hansen.

Øivind vant et spennende parti mot Martin Lyngås, mens Halldor spilte et godt parti mot Per Vetterstad og vant kontrollert. Undertegnede kunne innkassere en litt heldig seier mot Kjetil Hefte, mens Håvard Aarvik-Hansen spilte et fint angrepsparti mot Helge Lavergren, og vant overbevisende. I kveldens siste parti gjorde Jostein Tvedten noen unøyaktige trekk i åpningen mot Karl Ivar Lavergren, så Karl Ivar etter hvert kunne innkassere seieren.