2012-09-11 20.42.46Etter seier i påskens utsatte parti mot Ragnar Edvardsen, hadde Geir Ivar Henriksen et helt poengs forsprang til sine nærmeste utfordrere, før tirsdagens 7. og siste runde i mesterklassen. Der feide Geir all tvil til side og spilte et solid parti mot Jan Stokke. Etter en solid åpning fikk han skapt en fribonde på damefløyen, som var understøttet av alle  tunge offiserer, samt en gullspringer på d5. Deretter var det bare teknikk som skulle til for å sikre turneringsseieren med minst et helpoeng, etter å ha endt på 5 poeng.

2. plass med 4 poeng, gikk til Ragnar Edvardsen, som spilte et godt parti mot Bjørn Egede-Nissen. Han fikk tidlig en bonde over, og kom inn i et sluttspill med damer og likefargede løpere, og to sammenhengende fribønder som for sikkerhets skyld begge var merbønder. Selv med damer på brettet kunne ikke Bjørn annet enn å gi seg, når fribøndene sto på 2. og 3. raden.

3. plassen ble avgjort i partiet mellom Einar Hamre og Juan Carlos Rueda-Kjeldsen. I midtspillet sto Einar med en klar fordel, og kom etter hvert en bonde over. Mot slutten av 4. spilletime klarte likevel Juan-Carlos å utligne til et remisaktig sluttspill, med 2 bønder hver og hvert sitt tårn. Når det bikket over i 5. spilletime ble 2 bønder byttet av, og det så absolutt ut som remis var eneste mulige resultat. Likevel klarte Juan å gi Einar nok tau til å henge seg i, og etter 4 timer og et kvarter måtte Einar gi seg. Dermed ble det 3. plass i klubbmesterskapet til Juan, på samme poengsum som Ragnar.

Kveldens siste parti, mellom Tor Kristiansen og Ulf Vidar Henriksen, endte med remis, og Ulf tok fjerdeplassen på 3,5 poeng. Deretter fulgte Tor, Jan og Bjørn med 3 poeng, og Einar med 2,5 poeng.

Partier og omtale av 7. runde i klasse 1 og 2 følger senere.