Jan Magnus Olaisen mot Bengt Magnusson endte med seier til Bengt etter et underholdende parti

Jan Magnus Olaisen mot Bengt Magnusson endte med seier til Bengt etter et underholdende parti

I andre runde av høstturneringen, var det fortsatt relativt stor ratingforskjell på de fleste bordene, men noen overraskelser ble det også i denne runden.

Øivind Andersson prøvde seg på litt utpsyking av Einar Hamre før runden, men Einar tok som vanlig initiativet i partiet. Etter hvert ble Einar for ivrig og trodde han skulle avgjøre med et fikst offisersoffer. I stedet ble han bare stående dårligere, men Øivind fant ikke den beste gjendrivelsen, og partiet ebbet ut i remis.

Runar Emgård spilte seg opp en solid stilling mot Ragnar Edvardsen, og kom etter hvert fram til en stilling der han hadde presset og best tid. Etter å ha brukt mye tid på å finne en vinst, sto begge spillere med ca. et minutt igjen på klokka når det ble byttet av noen brikker, og Runar tilbød remis. Ragnar fintet et trekk med 20 sekunder igjen på klokka, men valgte i stedet å ta i mot remisen.

Ellers var det ratingfavorittene som rodde i land seirene, selv om Geir Ivar Henriksen måtte slite tungt mot Emal Dawar. Njaal Roholdt måtte også kjempe lenge mot nykommeren Andreas Spæren, som spilte et meget bra parti fram til sluttspillet med tårn og damer.

Lars Hjelmås tok en komfortabel seier mot Anders Sørjordet, mens Terje Eriksen fikk til et sterkt kongeangrep som ble avgjørende mot Torge Ugland, på bord en og tre.

I partiet som på papiret var jevnest, mellom Jan Magnus Olaisen og Bengt Magnusson ble det et parti der Jan Magnus spilte svært aggressivt fra start. I midtspillet overspilte han nok stillingen, og tillot en kontring som kostet et par bønder på kongefløyen. Dette fikk Bengt utnyttet, og endte med å få til en spidder på dama til Jan Magnus.

Ellers ble Gunnar Sama for sterk for Karl Ivar Lavergren, mens forrige rundes overraskelsesmann, Helge Lavergren, måtte strekke våpen for Otto Brokke. Kazim Yilmaz og Jan Stokke spilte et jevnt parti, der de kom inn i et sluttspill med 4 bønder og to springere for Kazim, og fem bønder, springer og løper for Jan. Med bøndene spredt over hele brettet klarte Jan til slutt å utnytte løperens rekkevidde, og vinne en bonde til, slik at han fikk to sammenhengende fribønder.

Nykommeren Andreas Lundstad vant en fin seier mot Martin Lyngås, mens Halldor Stefansson viste seg som den sterkeste mot Håvard Aarvik-Hansen.

Lars Hjelmås vant på førstebord mot Anders Sørjordet

Lars Hjelmås vant på førstebord mot Anders Sørjordet, mens Torge Ugland måtte strekke våpen mot Terje Eriksen i bakgrunnen