Selv om det ble mange utsatte partier, deriblant alle partiene på de 3 øverste bordene, ble det en svært underholdende runde for tilskuerne til 3. runde.

Særlig et par av juniorene, sto for stor underholdning, med blandet resultat. Einar Tofteng Tømmerhol fikk fransk mot seg fra Jan Magnus Olaisen, og så ut til å være bra forberedt på det, fram til han i trekk 8 spilte b3, og fikk en litt tvilsom stilling. Når Jan Magnus ikke fant den beste fortsettelsen, utnyttet Einar muligheten maksimalt og overspilte Jan Magnus. Dessverre mistet han oversikten og etter et litt unøyaktig c3 i  trekk 27 utnyttet Jan Magnus svindelsjansene maksimalt og vant i trekk 29.

Håvard Aarvik-Hansen gikk rett i strupen på Karl Ivar Lavergren, og ofret løper for to bønder og rasert kongestilling. Håvards egen konge ble også stående utsatt til. I de påfølgende komplikasjonene, var det Karl Ivar som holdt hodet kaldest. Det var muligheter begge veier, før Håvard gjorde den avgjørende feilen med 20. Se4. Når Karl Ivar fikk muligheten til kontring, slo han tilbake med kirurgisk presisjon og Håvard ga seg i trekk 27.

Kveldens mest overraskende resultat, var remisen mellom Kjetil Hefte og Gunnar Sama. Kjetil spilte et meget overbevisende parti, og sto best gjennom store deler av partiet. Riktig nok overså Gunnar muligheten til en skikkelig kontring etter 22. Tg1. Etter  damebyttet på f2 fikk Kjetil avgjørende fordel, men litt manglende sluttspilltrening sammen med de typiske nervene ved å stå godt ble nok dessverre tungen på vektskålen, som tippet partiet over i remis. I sluttstillingen gir Stockfish ca 75 i fordel for hvit på dybde 55, men det er ikke helt enkelt å vinne sluttspillet likevel med lite erfaring i bondesluttspill. Ved neste anledning vil nok Kjetil spille videre på sluttspill der han ikke er i noen form for tapsfare.

Ellers tok Erik Kjærstad en overbevisende seier mot Martin Lyngås, mens Torge Ugland vant en bonde i åpningen mot Halldor Stefansson, og sakte men sikkert presset fram en seier. Tonje Marie Heggdal spilte et solid parti mot Anders Sørjordet, og sto helt fint gjennom åpningen og ut i midtspillet. dessverre mistet hun konsentrasjonen et lite øyeblikk, og gjorde en avgjørende bukk, som førte til seier for Anders.

Jan Stokke plukket frem igjen orangutangåpningen sin i langsjakk, for første gang på mange år. Han fikk ikke noen umiddelbar åpningsfordel av det, men fikk svært aktive offiserer i overgangen til sluttspillet, og kunne plukke bønder fra Runar Emgård.

Otto Brokke fikk et sliteparti mot nykommeren Andreas Lundstad, men trakk helpoenget i land som kveldens sistemann.

Ragnar Edvardsen mot Einar Hamre ble remis

Ragnar Edvardsen mot Einar Hamre ble remis

Kveldens siste parti, var prestisjeoppgjøret mellom Ragnar Edvardsen og Einar Hamre. Ragnar hadde nok et lite press i åpningen, men Einar fikk utlignet og det ebbet ut i et sluttspill med like mange bønder samt en springer og et tårn hver. Ingen av spillerne fant noen vei gjennom motstanderens stilling, og det endte etter hvert med trekkgjentagelse.