Fem av de utsatte partiene fra 3. runde ble spilt på tirsdag. Deriblant alle de tre partiene på toppbordene. Med avgjørelse i alle partier, ble vi stående igjen med 3 spillere på 100% score, før 4. runde.

Førstemann på 3/3 er Lars Hjelmås, som slo Bengt Magnusson etter at partiet startet med avbyttevarianten i fransk. Tro mot sin aktive spillestil valgte Lars å rokere langt, for å skape ubalanse i en åpning som er kjent for å føre til relativt kjedelige stillinger. Bengt valgte nok litt feil plan, og ga Lars et skummelt initiativ etter 19. b6. Deretter presset Lars seg sakte men sikkert inn hvits stilling, og Bengt ga til slutt opp i trekk 37.

Heller ikke Geir Ivar Henriksen så ut til å ha noen store problemer mot Andre Tsolis Hellenes. Geir spilte som hvit, sin sedvanlige engelske åpning, og fikk raskt et posisjonelt press. fra trekk 12 ser det ut som fordelen er komfortabel, og fordelen økte deretter sakte men sikkert , fram til Andre måtte gi seg.

Sistemann på toppbordene som vant, var Terje Eriksen, som måtte jobbe litt mer mot Njaal Roholdt. Det startet som en slags kongeindisk, som transponerte over i noe som ligner mest på en siciliansk maroczy oppstilling. Dette er kjent som en solid struktur for hvit, og Njaal hang lenge godt med. Dessverre for Njaal måtte han bruke mye tid på å holde stillingen sunn, og Terje fikk fordel i Njaals tidsnød. Til slutt tapte Njaal på tid i håpløst tapt stilling.

De to siste partiene, var Truls Skauge Klausen mot undertegnede, og Kazim Yilmaz mot Terje Jørgensen.

Truls fikk rakt initiativet mot undertegnede etter å ha vunnet en bonde på f7. Deretter hadde undertegnede muligheter til å komme seg greit ut av det, mens Truls fikk muligheten til å avgjøre. Når Truls brukte et tempo for mye, kom han inn i et sluttspill med bonde over, men der han nok står nest best en periode. Til slutt bukket undertegnede umotivert kvalitet, og Truls kunne ro i land partiet. I partiet mellom Kazim og Terje ble det Grunfeldt, som begge tydeligvis kunne godt et stykke. Da Kazim avvek fra hovedteorien i trekk 10, ved å spille Tc1, spilte Terje litt umotivert b6, som får stillingen til å kollapse som et korthus. Dermed ble det en enkel seier for Kazim.