Det var med stor sorg vi tirsdag denne uken mottok budskapet om vårt kjære klubbmedlem, Bjørn Schjelderup Egede-Nissens altfor tidlige bortgang.  Han døde torsdag 1. juli, etter komplikasjoner i forbindelse med en alvorlig sykdom, som nok var ukjent for mange av hans sjakkvenner.  Bjørn ble 64 år, og ble bisatt fra Strømsø kirke i en fin og rørende seremoni fredag 9. juli, med taler fra Bjørns yngre bror, Henning, og sin leder i Jernbanedirektoratet, Benedicte Bruun-Lie.

De fleste av oss i sjakkmiljøet kjente ham først og fremst som Bjørn Egede-Nissen, men de siste årene utvidet han navnet med Schjelderup.  Bjørn Egede-Nissen kom inn i Drammens Schakklub som et friskt pust i 1988, da han flyttet til Drammen.  Og han kom raskt med i klubbens styre, først som sekretær i 1990, og deretter som formann/leder fra 1995.  Han var Teknisk sjef under landsturneringen i 1994, som klubben arrangerte i Drammenshallen.  Ledervervet i klubben hadde han i ti sammenhengende år, for deretter ta en ny periode som sekretær!  Bjørn var en solid ressurs i organiseringen av klubben de årene han satt i styret. Sportslig var han alltid en fryktet motstander, og han ble klubbmester fire ganger (1990, 1994, 1998 og 2002).  Han vant også høstturneringen fire ganger (2004, 2007, 2011 og 2014).  I tillegg var han alltid villig til å stille opp for klubben i lagsjakken.  Det er også verdt å nevne at han har blitt jernbanemester i sjakk hele 15 ganger!  Jernbanemesterskapet har som regel hatt en høy status.

Bjørn Egede-Nissen var også et friluftsmenneske, med ulike turer fjernt og nær.  I 1999 var han for eksempel på en ekspedisjon til Himalaya i Nepal.  Han var også engasjert i Drammen og Omegn Turistforening.

Yrkesmessig hadde han en fremtredende rolle Jernbanedirektoratet/jernbaneverket de siste 27 årene, etter at han først jobbet i Lier kommune fra han kom til Drammen i 1988.  Egede-Nissen var opprinnelig fra Oppsal i Oslo.

Vi lyser fred over Bjørn Schjelderup Egede-Nissens minne, og henviser også til minnesiden hos Jølstad.