Mange sjakkvenner deltok i bisettelsen til Geir Ivar Henriksen, sammen med familie, treningskamerater, øvrige venner og bekjente, i Tangen kirke i Drammen, tirsdag 2. august, etter Geir Ivar Henriksens plutselige bortgang 13. juli.  Det ble en fin seremoni, med preken ved prest Audhild Kaarstad, taler fra Drammens Schakklub og SATS Treningssenter i Drammen, og solosang ved Ingeborg Soot, i et tungt farvel med en av drammensdistriktets fremste sjakkspillere.  I talen fra Drammens Schakklub sa Ragnar Edvardsen:

Med sjokk og stor sorg mottok sjakkmiljøet i Drammen det triste budskapet om Geir Ivar Henriksens plutselige og uforståelige bortgang 13. juli (58 år gammel).  Alltid blide og hyggelige Geir Ivar, som var en av byens og Buskeruds aller beste sjakkspillere, med utallige flotte prestasjoner og turneringsseire, markerte seg også tidlig som juniorspiller.

Etter tiden i moderklubben Tempo kom han til Drammens Schakklub som hovedmedlem i 2005, der han har vunnet flere klubbmestertitler og turneringsseire i klubbens turneringer, og allerede på 1980-tallet deltok han hos oss som bimedlem.  På begynnelsen av 1980-tallet, da familien bodde på Konnerud, deltok han også flittig i Konnerud Sjakk-klubbs turneringer, med turneringsseire både vår og høst.

På landsbasis spilte Geir Ivar tre ganger på øverste nivå, i Eliteklassen i Norgesmesterskapet, i 1990, 1992 og 2002.

Lokalt henger naturligvis hele 15 turneringsseire i den tradisjonelle hurtigsjakken «Ble-mesterskapet» høyt.

Han var også trofast på sjakkturer utenlands med flere av sine mange sjakkvenner, som han også gledet seg til i høst, hvor Italia var reisemålet og en ny internasjonal turnering.

I lagsjakk var han en sentral spiller både for sin moderklubb og Drammens Schakklub, og den største prestasjonen var Sjakklubben Tempos seriemesterskap i Østlandsserien 1992-93.

Takk for gode minner!  Hvil i fred!

Geir Ivar Henriksen levde et sunt og godt liv, med regelmessig og stor treningsiver på SATS treningssenter i Drammen.  Anna Maria Luzio, fra SATS, fremhevet da også dette i sin tale under bisettelsen.

Vi lyser fred over Geir Ivars minne!

Se også Geir Ivar Henriksens minneside hos Jølstad Begravelsesbyrå.