Byens og Buskeruds eldste klubb tilbyr seriøs og målbevisst satsing på sjakk, med et godt aktivitetstilbud for alle kategorier sjakkinteresserte.  Foruten interne klubbturneringer stiller klubben hver sesong lag i Østlandsserien, Norges Sjakkforbunds seriesjakk, med lag i 1. divisjon og på lavere nivåer ved tilstrekkelig interesse.  Klubben ble stiftet 28. januar 1904, og klubbens medlemmer kan vise til mange sterke resultater opp gjennom årene.  Høyest henger en av klubbens stiftere, H. C. Christoffersen, som i sin tid ble norgesmester tre ganger (1926, 1929 og 1936).  I 1924 tok klubben initiativ til å stifte Buskerud Sjakkrets.  To ganger har klubben arrangert NM – landsturneringen, i 1929 og i 1994 (Drammenshallen, med over 500 deltakere).

Drammens Schakklubs Ungdom er klubbens ungdomsavdeling som ivaretar sjakkinteressen for barn og unge, med kurs rettet mot skoleelever i drammensdistriktet, og en innføring i sjakkens mysterier, med mål om å gi barn og unge en stadig bedre opplæring og trening i et lærerikt og positivt miljø. Ungdomsavdelingens beste spillere hevdet seg i fremste rekke i landet i perioden 1996-2004, med syv norgesmestere i aldersbestemte klasser.  I 2002 arrangerte ungdomsavdelingen NM for ungdom på Gulskogen skole med over 300 deltakere.

Sjakk er tålmodighetens spill, og turneringssjakk er en krevende sportsgren, rendyrket og rettferdig som en 100 meter i friidrett.

Kontingenter for medlemskap:

Medlemskap voksne: Kroner 1250/år

Juniorer/kadett:         Kroner   625/år

Bimedlemmer:             Kroner   680/år

I tillegg kommer turneringsavgift for ulike klubbturneringer.

Medlemskap i Drammens Schakklubs Ungdom: Kroner 300/år

Besøk oss i Lassebakken Grendehus, Lassebakken 2 på tirsdager, eller ta kontakt med noen av klubbens styremedlemmer!

.